PIMPINELLA

Shiro Abhyanga (Ayurveda)

A marma pont rejtett, titkos, érzékeny pontot jelent, a marma pedig energiaközpontot, mely az életerőnek vagyis a pránának az áramlását biztosítja testünkön belül.

Fej-váll-nyak marmapresszúra - mi az a marma pont?

A marma pont rejtett, titkos, érzékeny pontot jelent, a marma pedig energiaközpontot, mely az életerőnek vagyis a pránának az áramlását biztosítja testünkön belül.

Az energiapontok aktiválásával, stimulálásával az áramlás egyensúlyát tudjuk visszaállítani, a blokkokat feloldani. Ennek egy módszere a Shiroabhyanga kezelés, azaz fej-váll-nyak marma presszúra.

A marma terápia a tradicionális kínai gyógyászat akupunktúráskezelésének az elődje. A marma pontok egész testünket behálózzák. Ingerlésük erősíti az immunredszert, növeli az aktivitást (életerőt ad), segíti a méregtelenítést,segít a sejt regenerációban és még sok pozitív fizikai, lelki és energetikai hatása van. A kezelés kb. 20 percet vesz igénybe.

Mi az az ayurvéda?
Sokan kérditek tőlem, mi az az ayurvéda, amikor szolgáltatásaim között az ayurvedikus masszázsokat olvassátok. Hát lássuk, mit takar ez a szó?

Az Ayurvéda a legősibb gyógyító tudomány, egyidős az emberiséggel, folyamatosan fejlődik és mindig aktuális. Mivel a megelőzésre fekteti a legnagyobb hangsúlyt, ezért számos megoldást kínál a mai rohanó stresszel teli ember számára.

Az Ayurvéda Indiából származó, több mint 5000 éves múltra visszatekintő alternatív szemléletű tudomány. Mentes minden bálványtól és vallási irányzattól. Jelentése az Élet tudománya. (Ayu-élet, véda-tudás.) Egy átfogó komplex rendszer, filozófia, amely a testi és lelki problémákat testreszabottan kezeli. Az évek során felhalmozott tapasztalatokra és ismeretekre épít, így a kezelések nem sémák alapján, hanem a testi, lelki alkatot, személyiségeket, életmódot és a tudati képzeteket (félelmeket és vágyakat) figyelembe véve analizál, így a kezeléseket is egyénre szabottan végzi. Ezért holisztikus tudomány és ezért is hívhatjuk az Ayurvédát a “gyógyítás művészetének”.

Bejelentkezés: +36(20)361-1555További Masszázs szolgáltatások:

 

Test tekercselés

A testtekercselés fogyásra és narancsbőr kezelésre szolgáló eljárás. Méregtelenít, a laza...

Shiro Abhyanga...

A marma pont rejtett, titkos, érzékeny pontot jelent, a marma pedig energiaközpontot,...

Hátmasszázs

Fáj a háta? Gyógyír a merev hátra! A masszázs hatásosan alkalmazható az izomzat...