PIMPINELLA

Méhpempő

Az utóbbi időben fellendült a méhpempő iránti kereslet, felhasználási területe folyamatosan..

Méhpempő – a csodálatos elixír. Az utóbbi időben fellendült a méhpempő iránti kereslet, felhasználási területe folyamatosan bővül (pl. egészségipar, szépségipar). De mi is az a méhpempő, hogyan készítik a méhek és mire használják? És mire használhatjuk mi? A méhpempő kizárólag a méh anya tápláléka, mely különbözik a többi méh táplálékától. Azt állították róla, hogy csodaszer, a fiatalság és a hosszú élet titka. A méhpempő valóban különleges tulajdonságokkal bír. A fiatal dolgozó méhek termelik, ez garatmirigyük váladéka.Életük harmadik napja után kezd el működni ez a mirigy, majd a tizenegyedik naptól működésképtelenné válik. A méhpempő színe fehéres, állaga zselés, íze pedig savanyú. Alkotóelemei: víz, cukor, prolin (az emberi szervezet számára elengedhetetlen aminosavak alkotják), lipidek, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, antibakteriális és antibiotikus anyagok, hormonok. A méhek nem termelik ezt az anyagot nagy mennyiségben, és nem is képesek úgy tárolni, mint a mézet vagy a virágport, ezért gyűjtése nehézkes.

Egészségre gyakorolt kedvező hatásai:
–    gyulladáscsökkentő,
–    baktériumölő,
–    javítja a sejtek anyagcseréjét,
–    hatékony a depresszió, erőtlenség, fáradtság, idegi kimerültség esetén  (agyalapi mirigyre és mellékvesére gyakorolt hatása miatt) valamint
–    étvágytalanság, vérszegénység, lábadozás esetén is,
–    lassítja a bőr öregedését
–    szíverősítő és értágító
–    immunrendszer erősítő
–    méregtelenítő
–    javítja a termékenységet.

Különleges összetétele miatt a méhpempő szuper étrend-kiegészítőnek tekinthető, hiszen több, mint 100 fajta tápanyagból áll. A szervezet minden részére jó hatással van. Fogyasztásával minőségi változást tapasztalhatunk mindennapjaink során (energikusság, koncentráció növekedése, nagyobb stressztűrő képesség).

A méhpempő fogyasztása
A méhpempőt magában is fogyaszthatjuk frissen, vagy szárítva, de összekeverhetjük mézzel, virágporral is. Tárolni kis edényben a hűtőszekrényben célszerű. Egy felnőtt ember napi adagja minimálisan 100-300 mg. Ez kis adagnak számít. Súlyos betegség esetén ezt napi 800 mg-ra is emelhetjük. Gyermekek is kaphatják, orvosi felügyelet mellett, az adagolása a felnőtt adag fele-negyede, a gyermek korától függően. Szárított méhpempő esetén ezen mennyiségek negyede javasolt. Kúraszerűen fogyasszuk, a kúra időtartama több mindentől függ (betegség, életkor, napi bevitt mennyiség), általában 4-6 hét. A szárított méhpempő injekcióként is beadható.

Méhpempő a szépségiparban
A méhpempő külsőleg is alkalmazható, bőrregeneráló hatású, manapság egyre több kozmetikum tartalmazza. Készíthetünk magunknak otthon is arcpakolást, arcmaszkot belőle.

Cikkek az Aptiterápia menüpontból:

 

Propolisz

A propolisz egy görög eredetű szó, melynek jelentése a város előtt. Nevét azért kapta..

Mézharmat

A mézharmat egy cukortartalmú kiválasztási termék, amit különféle félfedeles szárnyúak..

Méz

Ismerkedjen meg minőségi magyar termelői mézeinkkel és a mézfogyasztás hatásaival..

Méhpempő

Az utóbbi időben fellendült a méhpempő iránti kereslet, felhasználási területe folyamatosan..

Méhviasz

Ez a viaszanyag nagyon rugalmas, amit a méhek a lépek építésénél használnák és állítanak elő..

Virágpor

A virágos növények pollennel szaporodnak. A pollen nagyon pici, mikroszkopikus méretű..

Érdekességek

A méz jótékony hatásai az emberi szervezetre, tévhitek és igazságok a mézről..

Méhméreg

A méz mellett a többi méhészeti terméket kevésbé ismerjük és használjuk hazánkban..

Egyéb

A méz rendszeres fogyasztása elősegíti a vérképződést, gyarapítja a vérképző sejteket..

A kosár jelenleg üres.

© 2016 Pimpinella.hu • Okos legyen, mézet egyen!